Den første uka med Markus :)

Jeg husker dagen godt, den dagen jeg kom hjem fra jobb og fant graviditetstesten i en liten blå sokk på stuebordet og tårene viste seg i øyekroken, det vi hadde prøvd på et par måneder var endelig skjedd. Kjæresten min var gravid og vi gikk rundt på skyer begge to. Gleden var på topp og vi så begge frem til å fortelle det til de rundt oss. Graviditeten forløp relativt normalt, men kjæresten måtte sykemelde seg for å unngå blødninger underveis i svangerskapet, da hun hadde mange tunge løft på jobben.

Etter hvert som oktober og termin begynte å nærme seg, så steg spenningen, vi hadde allerede sett på ultralyd at vi skulle få en liten gutt og hadde bestemt oss for at gutten vår skulle hete Markus. På termindatoen poppet kjæresten min opp på MSN i det jeg kom meg inn på kontoret og jeg ble møtt av «du blir nok pappa i dag»! da vi dro på sykehuset begynte Markus å få dårlig tid på seg for å komme ut... for meg som stod på sidelinjen gjennom fødselen så var det hele ganske kaotisk, hjertelyden kom og gikk mellom riene, barnesykepleieren var på gangen og ropte etter barnelegen og Markus ble tatt med vakuum, men til tross for at navlestrengen lå rundt armen og halsen skrek han før han var ute, for en herlig følelse!Markus måtte som alle andre nyfødte gjennom en liten undersøkelse etter at vi hadde hatt vårt første møte og her ble det kjent at han hadde altfor lavt blodsukker! Siden Bærum sykehus ikke har nyfødtintensiv, ble Markus og en barnesykepleier sendt i forveien til Rikshospitalet med Taxi, mens vi kjørte etter, vi fikk beskjed om at vi ikke trengte ta med oss baggen vår, da ikke Riksen hadde sengeplass til oss. Etter å ha sittet med den herlige gutten vår i armkroken noen timer ble vi sendt tilbake til Bærum sykehus uten Markus, alt var bare rutine og ingen fare, det har nok stabilisert seg til i morgen!

Det var relativt surrealistisk å våkne på Bærum sykehus uten å ha gutten vår i nærheten og vi stresset av gårde mot Riksen for å se han igjen, blodsukkeret var passe, så vi måtte bare vente til barnelegen på vakt ga klarsignal for transport tilbake til Bærum sykehus, men... takket være en kompetent lege med god hørsel, ble det avdekket at Markus hadde en bilyd på hjertet og til tross for at det var lørdag, ble det booket ultralyd av hjertet samme dag. Ultralyden bekreftet det barnelegen hadde hørt, Markus har en hjertefeil? det var relativt brutalt å få i fanget, legen fulgte opp med at han nok måtte opereres innen et par uker, men at de ville vente lengst mulig.

Etter hjerteundersøkelsen ble vi sendt tilbake til Bærum sykehus hvor jeg fikk lov til å bo sammen med Jeanette, ikke på familierom, da de var for langt unna vakta, men på et dobbeltrom, all ære til nyfødtavdelingen som ordnet det for oss!Markus sitt blodsukker fortsatte å være ustabilt og det ble forsøkt å korrigere dette med kosttilskudd dagene som fulgte, amme ville han ikke, da ble det bare skrik? heldigvis skar den ene jordmora gjennom etter noen dager og sa at dette trenger du ikke styre med og det ble pumpe og tilskudd dagene som fulgte. Etter noen dager bar det tilbake på hjerteavdelingen på Rikshospitalet for å ha en oppfølgning på utviklingen av hjertefeilen, den hadde ikke vokst i takt med hjerte, så beskjeden nå var at vi nok kunne vente et par måneder før det måtte gjøres noe, men at det måtte gjøres noe. Tanken om at de skulle «hjelpe» gutten vår litt fra innsiden av hjertet var spesiell, men legen fikk oss til å føle oss trygge og det bar tilbake til Bærum sykehus igjen.

Det var fortsatt uvisst hvilken dag vi skulle få reise hjem, det som hele tiden ble sagt var at vi skulle få reise når blodsukkeret hadde vært stabilt noen dager uten tilskudd... og endelig kom dagen, lørdagen over en uke etter at vi ble foreldre fikk vi lov til å ta med oss den lille fine gutten vår hjem fra sykehuset og til kurven hjemme, endelig kom den hverdagen vi hadde gledet oss til!

#Familie #Nyhverdag #Nyfødt #Lykke #Hjertefeil

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

PappanTilMarkus

PappanTilMarkus

36, Bærum

Jeg er pappa til to gutter og en jente, men tenkte dele hvordan tiden med Markus har vært frem til nå og fremover. Markus er vår eldste sønn og har sine utfordringer, så læringskurven ble brattere enn normalt...

Kategorier

Arkiv

hits