Den første tiden hjemme :)

Da vi kom hjem bar det rett av gårde til farmor og farfar som bor like ved oss, de hadde vært og besøkt oss flere ganger på sykehuset også, farfar var innom i hver lunsj for han visste det passet med når Markus fikk flaska si, men vi hadde vært innestengt på sykehuset i hva som føltes som en liten evighet, så vi bare måtte ut en tur! Markus ville fortsatt ikke ammes, skrek fortsatt når han ble lagt til, så vi gikk for et flaskebarn, det viktigste er jo at han får mat!Sånn bortsett fra hjertefeilen og låsingen i nakken var Markus som alle andre, riktig nok var vi på Riksen jevnlig den første tiden for å følge med på hjertet, men der ble operasjonen utsatt hver gang, den ble faktisk bare skjøvet lenger og lenger frem i tid. Markus drakk flaskene sine og holdt oss nybakte foreldre våkne på natten... kolikk var årsaken ble vi fortalt, det ble eksperimentert med forskjellige midler mot kolikken, men det var ingenting som hjalp.

Etter litt frem og tilbake (og en hel del krangling) på helsestasjonen fikk vi medhold i at han kanskje kunne ha låsing i nakken, noe manuellterapeuten kunne bekrefte og vi fikk i gang behandling av han både hos manuellterapeut og av fysioterapeut hjemme.Markus var en slank gutt helt fra begynnelsen og fulgte de nederste kurvene på vekt, mens han lå høyt på høyde, forklaringen vi fikk fra helsestasjonen var at alle barn er forskjellige og så lenge han holder seg innenfor så er det greit. Det ble imidlertid tydeligere og tydeligere at han var litt annerledes enn de andre barna i miljøet rundt oss, han begynte å henge etter i utviklingen, spesielt på finmotorikk, men også på forståelse... latter måtte vi vente lenge før vi fikk høre, Markus ble faktisk 15 måneder før vi hørte han le første gangen, men du verden for en latter, den bringer fortsatt en tåre frem i øyekroken, for vi hadde heldigvis flaks nok til at vi fikk det fanget på video!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

PappanTilMarkus

PappanTilMarkus

36, Bærum

Jeg er pappa til to gutter og en jente, men tenkte dele hvordan tiden med Markus har vært frem til nå og fremover. Markus er vår eldste sønn og har sine utfordringer, så læringskurven ble brattere enn normalt...

Kategorier

Arkiv

hits