Vår helt hjertelegen!

Da den første sommeren til Markus kom, så ble spiseproblemene tydeligere og tydeligere, samtidig som at vi slet veldig med at helsestasjonen bare gjentok «dere må huske at alle barn er forskjellige». Vi fikk litt følelsen av at vi var hysteriske... men når varmen kom, så ble det desto verre å få Markus til å spise, han ville ikke ha grøten sin, yoghurt og morsmelkerstatning med saft (faktisk)? det var det eneste som hjalp... Da høsten kom ble vanskene tatt litt mer seriøst, men vi fikk fortsatt avfeid ønsket om å ta en PH-registrering for å sjekke etter refluks, problemet var nok heller allergi...Ettårsdagen til Markus kom og det gikk ikke mange dager før vi fikk innkalling til Riksen for en ny hjerteundersøkelse, kona mi (vi giftet oss den sommeren), spurte hjertelegen pent om de ikke sjekke etter innsnevring eller om noe annet var galt med spiserøret mens han først lå til undersøkelse med ultralyd hvor han også hadde fått kontrastvæske for å synligjøre spiserøret. Legen var grei og sjekket så godt det var mulig, men han kunne ikke finne noe galt. Det legen derimot så var at Markus hadde krysset to kurver på hodeomkretsen, med andre ord at ikke hodet vokste fort nok i forhold til alder og høyde. Hjertelegen ble relativt oppgitt, da dette er noe som absolutt skulle vært lagt merke til på helsestasjonen og som skulle vært flagget!

Det var med andre hjertelegen til Markus som fikk ballen til å rulle, det tok ikke lang tid før vi var i gang med flere undersøkelser, var faktisk også en tur innom fotografen til Riksen for å ta bilder av ansiktet fra alle mulige vinkler, det er mye en liten gutt under utredning skal måtte gjennom! Da jula 2008 nærmet seg, ble det relativt stille, det eneste vi hadde på tapeten var timer med ernæringsfysiologen på Riksen for å se om det var noe vi kunne gjøre med kostholdet.

#familie #pappa #hjertefeil #riksen #rikshospitalet #helsestasjon #WilliamsSyndrom

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

PappanTilMarkus

PappanTilMarkus

36, Bærum

Jeg er pappa til to gutter og en jente, men tenkte dele hvordan tiden med Markus har vært frem til nå og fremover. Markus er vår eldste sønn og har sine utfordringer, så læringskurven ble brattere enn normalt...

Kategorier

Arkiv

hits