Vårt første runde med NAV...

Etter noen runder med sosionom ble vi anbefalt å søke noen forskjellige støtter, vi fikk lister over hva vi kvalifiserte til og det var bare å sette seg ned og skrive. Det vanskelige var at man skal skrive om barnet sitt uten å være positiv, man skal bare beskrive hvordan barnet er en belastning utover det normale. Vi måtte beskrive hva Markus ikke klarte, hvor mye vi slet med han, hvordan han kunne holde oss våken... alle problemene med spising... uten at vi kunne ta med alle de positive sidene med Markus, for han er virkelig en skikkelig god gutt! Når Markus er glad og han vil at du skal smile, så har du ikke en sjanse, selv om han knapt nok sier et eneste ord, så har du ikke en sjanse. Likevel er det bare det negative og de forventer virkelig at du er negativ.Kona gikk helt i kjelleren da vi hadde skrevet så godt vi kunne og fikk tilbake fra NAV at de ikke kunne se at han var noe annerledes enn alle andre barn på den alderen, det var blankt avslag på stort sett alt vi hadde søkt på, vi klagde og fikk innvilget laveste nivå på en av tingene vi hadde søkt på, men fortsatt avslag på resten.

Avslag kan jo være greit nok på noen områder, men begrunnelsen var litt spesiell, at han var som alle andre barn på den alderen, på hvilket grunnlag kan saksbehandleren si det? Spesielt med et bekreftet syndrom, som gjør at Markus er langt fra «som alle andre».

Det at vi først hadde vært gjennom den kjipe jobben å dra frem alt det negative om Markus for så å få slengt i trynet fra dem om at han ikke kvalifiserte, til tross for lege erklæringer og viten om at andre i tilsvarende hverdag fikk støtter tok såpass knekken på kona mi at jeg sa at det ikke er verdt det, vi søker om det på nytt ved en annen anledning. Man blir litt ekstra trist når kona må til psykolog på grunn av søknadsprosessen og avslaget...

#NAV #kronisk #støtte #WilliamsSyndrom #Annerledes #familie #pappa #pappablogg

8 kommentarer

Navn

08.07.2015 kl.10:20

Det skal virkelig ikke være enkelt, skjønner jeg. Kjenner at mammahjertet får vondt bare av tanken på å skulle fokusere på, og fremheve de negative sidene til eget barn. Så jeg kan virkelig tenke meg at dette har vært tungt for dere. Håper dere tar godt vare på hverandre og at kona di vil finne den styrken hun trenger. Og at det snart ordner seg for dere, slik at dere får all hjelp og støtte dere trenger. Markus ser utrolig nydelig og sjarmerende ut. En heldig gutt som har foreldre som virkelig vil det beste for han! Stå på videre! Sender over mange varme tanker og støtte!

PappanTilMarkus

08.07.2015 kl.10:24

Navn: Takk for det!

Markus er en fantastisk fin gutt som sprer glede i hverdagen der han ferdes :)

Det er en ganske spesiell opplevelse ja, heldigvis har vi fått mye god hjelp og støtte senere også med tanke på hvor negativ man faktisk må være i en søknad, så ting har falt mer på plass der med tiden :)

http://hevhodet.blogg.no/

08.07.2015 kl.14:19

Uff NAV er så vanskelig å forholde seg til. Jeg har slitt med dem lenge jeg i vertfall.

Det er alltid noen som for raskere hjelp, Bedre hjelp osv osv. Synes slikt er urettferdig.

Håper dere for den hjelpen dere trenger. Ha en fin onsdag :)

trollblomst

08.07.2015 kl.14:43

Hater nav, de er så firkanta å tror de vet best, alltid!

Stå på! :)

PappanTilMarkus

08.07.2015 kl.14:43

http://hevhodet.blogg.no/: Nå har vi de støttene vi har krav på, med god hjelp fra kompetente personer går det lettere, mye man skal passe på og huske på... Kommer mer om det i et senere innlegg :)

Det er også veldig synd at det er avhengig av hvor du bor og hvem som behandler søknaden, det skal det jo ikke være! :)

PappanTilMarkus

08.07.2015 kl.14:53

trollblomst: Tror det er mange som har slitt litt med NAV, men vi har heldigvis kommet litt lenger på det lerretet nå :)

Thor Åge

09.07.2015 kl.08:37

Må støtte deg litt nå. NAV har fungert her hos oss så langt i alle fall. Føler litt som at vi har fått lettere gjennomslag enn mange andre, å skrive nedsettende om gutten er det værste, men vi var veldig nøye med det vi skrev, samt forsøkte å beskrive Elias slik at de kunne se han for seg som person og ikke et navn på et papir. Tror vi har lyktes med det så langt. Tror Nord-Trøndelag og Levanger har oppegående behandlere i NAV systemet og andre system.

PappanTilMarkus

09.07.2015 kl.08:45

Thor Åge: Vi har etter hvert fått hjelp av sosionomen på skolen til Markus for å skrive søknader, det har hjulpet veldig, etter det har vi fått alt vi har krav på :)

Skriv en ny kommentar

PappanTilMarkus

PappanTilMarkus

36, Bærum

Jeg er pappa til to gutter og en jente, men tenkte dele hvordan tiden med Markus har vært frem til nå og fremover. Markus er vår eldste sønn og har sine utfordringer, så læringskurven ble brattere enn normalt...

Kategorier

Arkiv

hits