Vårt første møte med andre med WS

Vi hadde meldt oss inn i foreningen for Williams Syndrom i Norge og var blitt invitert på samling, farmor og farfar skulle også være med og vi ante vel egentlig ikke hva vi hadde i vente, vi hadde jo aldri møtt noen andre enn med Williams Syndrom før, ble advart om at det kunne være overveldende å dra på et sånt treff som første møte med syndromet, men vi måtte jo bare hoppe i det og for en helg! Det var en helg spekket med smil og latter, alt fra den vennlige velkomsten fra en 16-årig gutt med WS utenfor hotellet som kom og tok oss i hånda og ønsket oss velkommen, til å møte andre i samme aldersgruppe og ikke minst voksne... jeg fikk litt øynene opp for hvor godt man kan ha det med Williams Syndrom, ja... det krever sitt også som voksen, men de har det utrolig bra!Hele hotellet og mer til var booket av foreningen, så alle passet på alle og alle hadde forståelse for at Markus ikke ville spise maten han fikk servert... Vi satt en hel helg, hvor det å være annerledes faktisk var helt normalt, en helg hvor vi kjente igjen Markus i de andre med Williams's Syndrom!

Det var en utrolig lettelse å snakke med andre som hadde vært igjennom akkurat det samme som oss, sitte og spise et sted hvor ingen tenker over at guttungen ikke vil ha maten sin, at han heller vil løpe rundt og se på klokker, smykker og ting som dingler, det var rett og slett en helg vi kunne slappe av og i tillegg lærte vi masse om hva vi kunne gjøre, hva vi hadde å forvente... og vi ble kjent med en gjeng med hyggelige folk, både foreldre og de med WS!

Jeg anbefaler virkelig «nye» foreldre å ta kontakt med Norsk Forening for Williams Syndrom for å bli med på dette treffet, det gir veldig mye tilbake, både til barna, søsken og voksne!

#treff #sander #williamssyndrom #familie #annerledes #pappa #pappablogg #syndrom #diagnose

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

PappanTilMarkus

PappanTilMarkus

36, Bærum

Jeg er pappa til to gutter og en jente, men tenkte dele hvordan tiden med Markus har vært frem til nå og fremover. Markus er vår eldste sønn og har sine utfordringer, så læringskurven ble brattere enn normalt...

Kategorier

Arkiv

hits