Vår første samtale :)

For ikke så lenge siden, skulle jeg og vår mellomste sønn hente Markus på avlastning, vanligvis kommer han hjem fra avlastning med skolebussen, men siden dette var etter at juli hadde satt i gang, så ble det henting i stedet og Magnus (som vår mellomste heter) hadde fått være med meg på jobben... en dag med korte frister og mye logistikk, Magnus var med på jobben, vi måtte hente Markus på avlastning før 12:00 og deretter hente Marie (vår yngste) i barnehagen før jeg skulle møte en av søstrene til kona for at hun skulle kjøre alle tre ungene til bestemor og bestefar... det er en aldri så liten kabal med tid som skal gå opp for at man skal ha nok ferie til å dekke opp stengt barnehage og SFO...Men en dag som dette er noe som bryter helt med Markus sine faste vaner og rutiner, så det er noe han må klargjøres for, dermed ble det en del snakking om hendelsesforløpet både før og etter, forklare hvorfor, hvordan og hvor, jeg har følelsen av at Markus forstår det aller meste av hva vi sier, men han kommer med særdeles få tilbakemeldinger, men denne gangen var det annerledes, vi hadde faktisk en dialog, ikke mange ordene, men ikke som det pleier. I stedet for å henge seg opp i «offe-affa» som betyr «bestemor og bestefar» eller «farmor og farfar» alt etter anledningen, så ble han med et par skritt videre i samtalen med et par velplasserte «ja»!

Det er helt utrolig hvor mye sånt gleder, små fremskritt og de har det kommet en del av det siste året... yngstejenta var kommer med nye ord hver eneste dag, det er jo nesten forventet i den alderen hun er, det er kjempegøy, men når Markus kliner til med et nytt ord er det hurrastemning, vi gleder oss veldig til han begynner å snakke som vi vet andre med WS snakker.

Markus er veldig god til å formidle hva han ønsker og ikke ønsker med håndledning og de få ordene han kan, så det er jo ikke at han ikke kan gjøre seg forstått, men det meste blir jo enklere når han kan fortelle hva han vil eller hva som er galt :)

#diagnose #hverdag #familie #pappa #pappablogg #williamssyndrom

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

PappanTilMarkus

PappanTilMarkus

36, Bærum

Jeg er pappa til to gutter og en jente, men tenkte dele hvordan tiden med Markus har vært frem til nå og fremover. Markus er vår eldste sønn og har sine utfordringer, så læringskurven ble brattere enn normalt...

Kategorier

Arkiv

hits