Vifter på handletur!

Når vi går i butikken for å handel inn til uka er det greit å gå i samme butikk hver gang, både for å holde rutiner med Markus og for at vi da vet hvor vi finner han om han sniker seg unna mens vi har ryggen til. Markus er ekstremt fasinert av vifter, så når vi er i vår vante butikken vår har han en fast runde, det er ikke at han bestemmer hva vi skal handle og hvor vi skal gå, men vi går alltid den samme runden og han får stoppe litt på noen steder for å se på blinkende lys eller vifter som snurrer. Det beste er jo frysediskene, de har kompressor med vifte, så hadde det vært opp til han, kunne han nok ligget på gulvet ved en av de en hel dag.Første stopp i butikken er panteautomaten, vi har jo alltid noe som må pantes og lyden av at flasker og bokser knuses er fantastisk morsom, Markus står på tærne for å se inn i panteautomaten så han kan se flaskene forsvinne før lyden kommer mens latteren triller :) når vi er ferdige, får han trykke på knappen for pantelapp og han løper til andre enden av butikken med lappen til mamma som står ved brødkutteren (passer på at han får små oppdrag i butikken, noe som gir han en veldig synlig mestringsfølelse). Ved brødkutteren står det en kjøledisk med kaker, som blir første stopp på vifterunden... ;) Sånn går det gjennom butikken, forskjellige stopp på runden.

For at handleturen skal gå greit er det nødvendig at vi samarbeider med Markus om det, har vi dårlig tid, så går heller en av oss voksne i butikken alene, men siden vi vet at det er morsomt i butikken, så prøver vi å gjøre det litt på Markus sine premisser og tror vel nå at de fleste i den lokale butikken (i det minste av de ansatte) begynner å kjenne Markus der han jogger entusiastisk mellom viftene og storkoser seg... det ser i det minste ut som om alle syns det er helt greit og litt sjarmerende hvordan Markus morer seg på en helt vanlig handletur...

Handleturen har blitt såpass viktig for Markus at «Butikken» eller «tikken» er et av de ordene han kan og sier med stor entusiasme om vi sier at vi skal i butikken, men det må velges litt med omhu, eventuelt kombineres med andre ord for at han ikke skal bli litt skuffet over at vi skal i feil butikk ;)

2 kommentarer

Beate Louise Lien

18.07.2015 kl.13:59

Hei Pappan til Markus! :-) Flott blogg og flott alt du skriver. Markus er verdens blideste og triveligste gutt. Hilsen Mamman til Erik i Gartnerveien barnehage;-)

PappanTilMarkus

18.07.2015 kl.21:12

Beate Louise Lien:
Hei!

Morsomt å se at det er kjente fra Gartnerveien her :)

Har lenge hatt lyst til å skrive litt om våre opplevelser med Markus :)

Håper alt er bra med Erik :)

Skriv en ny kommentar

PappanTilMarkus

PappanTilMarkus

36, Bærum

Jeg er pappa til to gutter og en jente, men tenkte dele hvordan tiden med Markus har vært frem til nå og fremover. Markus er vår eldste sønn og har sine utfordringer, så læringskurven ble brattere enn normalt...

Kategorier

Arkiv

hits